Rekruttering af CEO SinoScan 2017-11-06T14:42:04+01:00

Project Description

Rekruttering af CEO SinoScan

”I den videre udvikling af virksomheden havde vi i SinoScan behov for at styrke direktionen med en ny CEO til at overtage opgaver fra ejerledere, specielt med henblik på at fremme salg og marketing Vi valgte at entrere med Mindbiz til at rekruttere den nye direktør og vi har været meget tilfredse med processen. MindBiz var god til at forstå, hvad det var vi havde brug for og havde en meget professionel kommunikation med både os og kandidaterne. Vi fik den hjælp og sparring, som vi havde brug for undervejs. Det var kvalificerede ansøgere, som vi blev præsenteret for og ansættelsessamtaler var vel gennemførte. Kandidater blev fundet i netværk og annoncering var således ikke nødvendig. I det hele taget en rekrutterings proces præget af omtanke og seriøsitet, som vi ikke har noget at udsætte på, og som vi kan anbefale.

Uffe Gyntzel

Situationen

De to ejere af SinoScan Group besluttede som en del af strategiarbejdet, at de ville ansætte en administrerende direktør til at skabe vækst i salget. Det skete i en erkendelse af, at de ikke selv har lysten og evnerne til at drive virksomheden gennem den næste vækstfase. Indtil nu har salget vokset via netværk og anbefalinger. Virksomheden blev etableret i 1998 – og har i dag ca. 80 ansatte.

Opgaveløsning

SinoScan har arbejdet sammen med Mindbiz i andre sammenhænge, og vi fik til opgave at finde en CEO til SinoScan Group. Processen var et tæt parløb, hvor der løbende blev afstemt forventninger. På det indledende møde besluttede vi at køre en search proces – og supplere med annonce, hvis vi ikke fik kvalificerede kandidater. Vi havde ikke en forventning om at komme til at ”vælte” i kandidater, da den ideelle kandidat havde en ingeniørmæssig baggrund, har skabt gode salgsresultater i flere verdensdele – og matcher de fundamentale værdier, der er i virksomheden.

Ved hjælp af netværk og netværks netværk fik vi et stærkt felt, som vi via udførlige telefoninterview og personlige interview fik reduceret til fem personer som alle havde en samtale med de to ejere og de to konsulenter fra Mindbiz. Næste skridt var profilering, kognitiv test og referencer af de to personer, der kom i finalen. Dette dannede baggrund for en beskrivelse af kandidaterne så ejerne var klar til at træffe en beslutning umiddelbart efter finalesamtalen.

Udbytte

Virksomheden har fået en ny CEO indenfor den aftalte tidsramme, og vi er stolte af oplevelsen som både de to ejere havde – og kandidaten.

Den ansatte CEO havde følgende kommentar til forløbet:

”Tak for jeres meget værdige og professionelle tilgang til sagen; lige fra ansøgningen blev modtaget til den afsluttende samtale på jeres kontor i Skanderborg. Tusind tak! Jeg har gjort alt hvad jeg kunne, for at undgå rekrutterings-firmaer og har kun i ganske enkelte tilfælde benyttet mig heraf, hvis jeg ikke havde andre muligheder, da jeg har oplevet en arrogance og overlegenhed, som i særdeleshed komme til udtryk overfor kandidaterne, men også min virksomhed. I min nylige rolle som kandidat, har det været noget nær status quo på arroganceniveauet ved de øvrige rekrutteringsfirmaer. Men jeres indstilling har heldigvis gjort, at jeg nu må gøre op med min holdning til branchen og glæder mig til fremadrettet at anbefale Mindbiz.”

Michael Agerkilde